gugu forum
Pedijatri u Sarajevu - Printable Version

+- gugu forum (http://www.gugu.ba/forum)
+-- Forum: Zdravlje (/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Forum: Zdravlje djece (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Thread: Pedijatri u Sarajevu (/showthread.php?tid=409)

1 2 3 4 5 6 7 8


Pedijatri u Sarajevu - bibkare - 02-10-2010 12:55 PM

Ja svog djecaka vodim kod dr. Hasanbegovic Sefike (ambulanta na Podhrastovima, jedno vrijeme u Vrazovoj) i ona je nama najbolja. Za sada smo prezadovoljni, jako je detaljna, dobar dijagnosticar, na sve misli..jednom kada je bila na odmoru smo zvali i dr. Lutvu Hodzica i nisam odusevljena. Mislim nije on los, dodje odmah cim ga nazoves (nacrta se bukvalno) ali i debelo naplati sto ti je dosao i sto se popeo na cetvrti jos dodatno i uvali lijekove iz svoje apoteke Wink Mislim to je njegovo pravo, on je privatnik ali ipak nema Sefike nigdje.
Imala sam jos jedno iskustvo sa nekom doktoricom Rovcanin (isto kada je Sefika bila na odmoru, tada kada smo zvali i Lutvu) i nisam bila zadovoljna! Dijete mi se treslo od temperature, a ona ga nije htjela odmah primiti nego smo cekali 2 sata (iako nije bilo bolesne djece) i sva ko neki usporen film..


RE: Pedijatri u Sarajevu - Azra79 - 02-10-2010 01:32 PM

I mi vodimo svoju curicu kod dr Sefike i slazem se u svemu s tobom bibkare sto si napisala. Takodje kad dr Sefika nije primala bolesnu djecu primila nas je dr Beganovic, uzas, dala nam je milion uputnica cak i za infektivnu kliniku, isprepadala nas i onda ja zamolim sestru da pita dr Sefiku da samo pogleda nalaze i sve te silne uputnice, pa nas je primila, samo bacila sve te papire i rekla da se radi o rozeoli koju je ona nama vec bila najavila da bi mogla biti i da nije nista sto bi nas trebalo zabrinuti, tako da se kunemo u sefiku Big Grin. A imamo i dr Nailu Babic, ona je na neonatologiji i nju zovemo ponekad ako zatreba jer nam je prijateljica...


RE: Pedijatri u Sarajevu - diana - 02-10-2010 01:40 PM

mi smo u DZ Omer Maslić dr Dreković ili dr Vuković


RE: Pedijatri u Sarajevu - Aquarius - 02-10-2010 01:48 PM

Mene zanima iskustvo sa pedijatrima na Ilidzi! Medena?


RE: Pedijatri u Sarajevu - djavolcica - 02-10-2010 01:55 PM

Milosevic je u I S i super je doktor i jako poznat


RE: Pedijatri u Sarajevu - enchi - 02-10-2010 03:09 PM

Mi idemo kod dr.Hadžimurtezic u Vrazovoj, nase iskustvo sa nojm je super. Inace Beganovicku i Rovcanin kao i dr.Adnana zaobilazimo u sirokom luku.


RE: Pedijatri u Sarajevu - MoMo - 02-10-2010 03:33 PM

mi smo bili kod dr amre huh...zaboravih prezime u Starom Gradu i bili smo zadovoljni i ne..jer sam za djete koje je reagovalo na viakcinu morala moliti kumiti aceularnu vakcinu koju nisam dobila dok nisam nasla vezu Huh buduci da nemamo osiguranje i palcamao sve onda idem privatno i to kod dr Ademovic ali za ne daj boze uvijek trazim i drugo misljenje pa cak i 3 ako su prva dva razlicita Big Grin


kod Lutve bili jednom i mislim da necemo vise.


RE: Pedijatri u Sarajevu - Trostruka mama - 02-10-2010 03:57 PM

Dr Murtezic u Vrazovoj-super iskustva,
Dr Ademovic dok je radila na otoci u Savjetovalistu za bebe najljepsa iskustva-prodojeci pedijatar 100%,
uglavnom smo u DZ Saraj Polje i svi su mi ok, svaki dr dobar na svoj nacin.


RE: Pedijatri u Sarajevu - MoMo - 02-10-2010 04:31 PM

meni je najbolji moj dr oglo culibrk Big Grin znam da ce se ista naci u ovom postu ....ja svaki informaciju ko pravi paranoik samo provjeramvam Smile


RE: Pedijatri u Sarajevu - medena - 02-10-2010 06:00 PM

Srecom do sad nismo imali nekih problema pa i nije bilo potrebe za pedijatrima. Kad smo isli na vakcinu svaki put nam se potrefila druga dr i nisam ni jednom odusevljena. Ne trazim previse, jer hvala Bogu imam se gdje informisati o svemu, ali mogu misliti kako je majkama cija su djeca bolesljiva ili jednostavno nemaju dovoljno informacija. Mada, ja prekrizim svakog dr koji mi i u naznakama podvuce da bih bebici mozda trebala dati dohranu (i to obicno onu na cije letke naletim u cekaonici) tako da dalje i ne slusam sta prica.
A za svaki slucaj sam se opskrbila svim mogucim brojevima hvaljenih pedijatara, i ima jedna fina dr sa Ilidze koju hvale ali radi privatno, tako da Aquarius ako ti bude trebalo tu sam za br.
Jednom smo isli privatno kod starog dr. Prohica. U 5 minuta me ispitivao 5 istih pitanja u krug. Smile Ali N je fino pregledao i nemam zamjerki. Mi smo isli zbog hematoma (kvrzice) na glavi koji se nije povukao kad sam ja ocekivala.