![]() |
|
Uredjivanje djecijih soba - Printable Version +- gugu forum (http://www.gugu.ba/forum) +-- Forum: Slobodno vrijeme (/forumdisplay.php?fid=36) +--- Forum: Dom po mom (/forumdisplay.php?fid=69) +--- Thread: Uredjivanje djecijih soba (/showthread.php?tid=219) |
Uredjivanje djecijih soba - ismira - 01-04-2010 02:49 AM prije nesto vise od mjesec dana, dosla sam na jednu ideju kako urediti djeciju sobu. Ukoliko vam nije do krecenja/farbanja djecijih soba, imam jedan mali savjet za sve mame koje vole crtanje inace nisam neki ljubitelj tapeta, tako da sama ukrasavam djeciju sobu raznim likovima iz poznatih crtica :)ne morate biti neki veliki umjetnik da biste oslikali kojeg lika na zid sobe..jednostavno je..uzmete i skinete koje zelite likove sa nekih od stranica na netu..ja licno koristim ovaj link : http://www.bojanke.com/meni.htm kad skinete si skice crteza koji vam se svidjaju, onda ih isprintate..Uzmete indigo-papir, i precrtate na zid.Poslije toga vam jos samo ostaje da taj crtez i obojite.Najlakse vam je da se koristite temperama, iz razloga zato sto je njih poslije vrlo lako obrisati sa zida seke i ja smo do sad poprilican broj crteza naslikale na zidu i moram priznati da je soba puno veselija ali, isto tako, trenutno u kojem mi je uzrastu bebac, njemu je jedino zanimljiv kist dok bojim i za one mame, koje se brinu za svaku najmanju sitnicu (a takve smo sve gotovo u pocetku ), do sad nisam imala priliku da je bebac skidao boju sa zidova i da ju je jeo.Jer, provjeravala sam i sama, kad predjem rukom preko crteza, od boje ne ostaje nikakav trag.Mada je moj savjet, sjecite im redovno noktice tako da nemaju alata za "kopanje" po zidovima. I sve za 5
RE: Uredjivanje djecijih soba - Trostruka mama - 01-04-2010 05:38 PM super ismira, svidja mi se ideja, ja cu na proljece u crtanje ![]() Isto jedna preporuka zaa uredjenje djecije sobe, iz mog iskustvadjecija soba treba da bude jako jako funkcionalna. Mislim da svi grijesimo kada (ne znam zasto je takvo pravilo bilo u projektima za stanove u kojima smo mi zivjeli, a tako je i ostalo) nam je djecija soba uvijek najmanja soba u stanu! Spavaca soba je ogrooomna, a u nju udjemo u neka doba noci,mrtvi umorni i izvalimo se u krevet , a djecija u kojoj su djeca po citav dan da se nemas gdje okrenuti. Kod nas je spavaca mala, taman da stane krevet (koji treba biti dobar), a djecija soba je ona veca. Namjestaj u sobi prilagoditi tako da djecu mozete ostaviti i da se igraju bez nadzora (bez nadzora znaci neko kratko vrijeme dok ste u kuhinji i sl) a to podrazumijeva da imate niske krevete (ne one na sprat koje djeca vole), a pogotovo ne sad onih hiljadu fora sa toboganima s kreveta i sl. To je sve super na izgled, djeci je to dobra zabava, ali to podrazumijeva skoro 24-satni nadzor, narocito ako ih je vise, ako vam dodju gosti sa djecom npr
RE: Uredjivanje djecijih soba - MoMo - 01-04-2010 06:18 PM ako dobro prodje crtanje kod tebe mozes i kod mene navratiti ja imam super ideju ali nemamo sobu i to je ogroman problem jer njena soba dnevan je ona u kojoj je tv a to je po meni jako lose....sad se preselila u trpezariju sa macama ispod stola pa joj tv nije tako na ocima.....ali se nadam da ce uskoro biti i njeno carstvou nasem domu
RE: Uredjivanje djecijih soba - bibkare - 01-04-2010 06:29 PM nama nedostaje jedna soba tj. djecija. za sada imamo prilagodjen dnevni boravak za djeciju igru ali moramo nesto uskoro skontati - veci stan najvjerovatnije RE: Uredjivanje djecijih soba - medena - 01-04-2010 07:37 PM I nama fali djecija soba, ali kako je N jos mala, to nam nije problem. Ona je sad u fazi kad primjecuje i zagleda sve sareno. Iznad krevetica ima zalijepljena slova njenog imena, a kako nam je pored krevetica sto za presvlacenje, ona stalno izvrce glavu i gleda ta slova. Skoro sam kupila cestitke i kalendar od Mie Jelicic, odlicne su, tako vesele i sarene, tako da sam joj nekoliko tih cestitki zalijepila na zid kod stolica za presvlacenje, pa je sva odusevljena!
RE: Uredjivanje djecijih soba - buduca mama - 01-05-2010 02:07 AM E mi smo sretni... Imamo trosoban stan, a sobe su baš velike. Za početak (prvu godinu vjerovatno) će spavaća soba da ima 'dječiji kutak' u kome će biti krevetić, komoda za presvlačenje i ormar (i neću ništa izgubiti na komforu, tolika je soba), a nakon toga planiramo sadašnju radnu sobu pretvoriti u dječiju. Razmišljala sam da u taj 'dječiji kutak' ubacim par naljepnica ili slika na zid, nekih vedrih dječijih... A kad bude cijela soba dječija, onda definitivno idemo sa šarenilom
RE: Uredjivanje djecijih soba - MoMo - 01-05-2010 12:34 PM joj ja sam vidjala divne naljepnice kao od spuzve cek sad cu progooglati...bilo ih je u tomy-y a mi vec kupili neke taoete na pooha pa nam nije trebalo http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=174424 i obicne su fine ove su bile u tomyu http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=162385 i bi je pooh http://b2c.baby-center.si/WebClassification.asp?classListType=1&ClassID=372&classOrderDir=0&classOrderBy=Title&classOrderByPrevious=Title&GetArticlesTotal=93&GetArticlesPage=1&isPageSwitch=true&ParentClassID= RE: Uredjivanje djecijih soba - ismira - 01-05-2010 03:01 PM Slatko... sad mi se tek masta razigrala.. i mi imamo sobicu za bebu. jos je mali tako da spava u svom kreveticu u nasoj sobi, a tokom dana je u svojoj sobi... Nisam razmisljala o tapetama, ali sad odoh potraziti nesto na netu. ovog ljeta moramo kreciti njegovu sobu , pa je mozda i to rjesenje za neki zid u sobi. RE: Uredjivanje djecijih soba - buduca mama - 01-05-2010 04:49 PM (01-05-2010 12:34 PM)MoMo Wrote: joj ja sam vidjala divne naljepnice Ajoj, ovo je baš slatko. A gdje je za Tomy koji spominješ da tamo ima ovih naljepnica? RE: Uredjivanje djecijih soba - MoMo - 01-05-2010 05:01 PM :Donaj shoping centar u lukavici...pa je bilo gore na zadnjem spratu kod kase...bio je pooh bio je ovaj medo i jos neki lik ali se ne mogu sjetiti koji. i bilo ih je dosta i velikih i malih cak i bordura za zid-rekla sam sebi da cu zapamtiti kad budemo imali sobu
|